sobota, 4 maja 2019

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Przepis na sałatkę otrzymałam od koleżanki.

Sałatka jest łatwa i tak szybko, jak się ją robi, tak szybko znika z miski. :)


Potrzebujesz:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 puszki tuńczyka 
  • żółty ser
  • średnią cebulę
  • majonez
  • świeży koperek
  • opcjonalnie sól i pieprz


Wykonanie:
Produkty w misce układasz warstwowo. Grubość warstw może być uzależniona od Twoich upodobań kulinarnych.
Na dno miseczki układasz drobno posiekane lub pogniecione widelcem białka. 


Teraz starty na tarce żółty ser.


Na to wykładasz odsączonego tuńczyka (może być w oleju lub w sosie własnym).


Całość smarujesz majonezem. Ja używam Majonez Pomorski, wtedy już nie ma potrzeby solić i pieprzyć.


Kolejna warstwa to pokrojona w kostkę cebulka.


Na to puszka rozdrobnionego tuńczyka.


Majonez.


Teraz rozdrabniamy żółtko.


Całość posypujemy świeżym drobno pokrojonym koperkiem.


Sałatka jest gotowa do zjedzenia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz